Ασημίνα Κουρή

asiΙΙ 

 

Σπούδασα Βρεφονηπιοκομία στο Τ.Ε.Ι Ιωαννίνων με πτυχιακή εργασία «Μουσικοθεραπεία-Μουσικοθεραπευτικές δραστηριότητες και προσχολική εκπαίδευση». Απο τότε έχω κάνει φύλαξη βρεφών και νηπίων, έχω εργαστεί σε παιδικούς σταθμούς και οργανώσει παιδικά εργαστήρια.
Ασχολούμαι συνεχώς με τις νέες παιδαγωγικές μεθόδους και τις μελέτες που κυκλοφορούν και έχω δώσει διαλέξεις με θέμα «Παιδιά της Νέας Εποχής» σε διάφορες εκδηλώσεις εστιάζοντας πάντα στις ανάγκες της χώρας μας και πώς μπορούμε να βοηθήσουμε τα παιδιά να βρουν τα ταλέντα τους και να αγαπήσουν τις ιδιαιτερότητές τους.

Η μουσική υπήρξε πάντα αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μου με μουσικές σπουδές (Πτυχίο Φλάουτου, Πτυχίο Αρμονίας) και επαγγελματική εμπειρία στο χώρο ως φλαουτίστα αλλά και τραγουδίστρια με πολλές συναυλίες στο ενεργητικό μου.

Σαν ανήσυχο πνεύμα πάντα ερευνώ και μου αρέσει να μαθαίνω νέα πράγματα. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να έχω ασχοληθεί με πολλά διαφορετικά αντικείμενα όπως: yoga για παιδιά (RainbowKidsYogaTeacher®), σχέδιο (3ετής παρακολούθηση με σκοπό την εισαγωγή στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών), θεραπευτικό τραγούδι, μουσικό αυτοσχεδιασμό, φωνή, οικολογικές μεθόδους καλλιέργειας, βοτανολογία, ολιστικές θεραπείες, φυσική διατροφή και μεταποίηση τροφίμων, διερμηνείες/μεταφράσεις (επίσημη μεταφράστρια του E.F.Centre για 4 χρόνια), κ.ά.

Απο το 2012 ζω μόνιμα στην Άνδρο από όπου κατάγομαι, με στόχο να βρίσκομαι πιο κoντά στη φύση. Ταξιδεύω συχνά και είμαι «πολίτης του κόσμου» έχοντας γεννηθεί στη Μ.Βρεττανία και ζήσει σε διαφορετικά μέρη στη διάρκεια της ζωής μου.