Super User

Super User

Thursday, 18 January 2018 00:00

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ QIGONG & TAICHI

TAICHI QIGONG L E S S O N S

 

Διήμερο Σεμινάριο Τσι Γκονγκ & ΤάιΤσι

24 & 25 Φεβρουαρίου 2018

Σάββατο : 16.30-19.30  /  Κυριακή : 10.30-13.30

 

Σε αυτό το σεμινάριο θα γίνει εισαγωγή στην τέχνη και τις αρχές του Τσι Γκονγκ και του Ται Τσι.

Στην πρώτη ενότητα του Σαββάτου θα μάθουμε να χαλαρώνουμε με απλές ασκήσεις αναπονής και θα εισαχθούμε στο Τσι Γκονγ των «Οκτώ Θησαυρών».

Ενώ, την Κυριακή, θα παρουσιαστεί το πρώτο μέρος της μεγάλης φόρμας στύλ Γιάνκγ του ΤάιΤσι .

Θα ξεκινήσουμε με την εκμάθηση του 1ου μέρους της μεγάλης φόρμας με σκοπό να συνεχιστεί η εκπαίδευση όλης της φόρμας σε περαιτέρω μελλοντικές συναντήσεις.

Αυτό το σεμινάριο είναι ανοιχτό σε όλους, σε αρχάριους καθώς και σε όσους ασχολούνται ήδη με άλλες πολεμικές τέχνες, άλλα στυλ ται τσι τσουάν ή γιόγκα.

Τι είναι το ΤΣΙ ΓΚΟΝΓΚ

Τσι γκονγκ (ή τσι κουνγκ ή τσι κονγκ) σημαίνει «ενεργειακή άσκηση» και ουσιαστικά πρόκειται για την τέχνη της καλλιέργειας του"Τσι" (Qì), το οποίο εξασφαλίζει στο άτομο υγεία και ζωτικότητα και είναι μία από τις κινέζικες θεραπευτικές τέχνες. Όπως και το Ται Τσιέτσι και το Τσι Κόνγκ έχει τις βάσεις του πάνω στην Κινέζικη Παραδοσιακή Ιατρική. Δουλεύει πάνω στην καλύτερη ροή της εσωτερικής ενέργειας (Τσι) και στο ξεμπλοκάρισμα της. Δρα θεραπευτικά στο σώμα, βοηθάει στην καλύτερη συναισθηματική εξισορρόπηση, το άνοιγμα της αναπνοής, την τόνωση του οργανισμού και την πρόληψη των ασθενειών. Υπάρχουν πολλά είδη Τσι Γκονγκ – από πολύ εύκολα έως και πολύπλοκα. Θα διδαχθεί το τσι κόνγκ των  “Οκτώ Θησαυρών*-Βa Duan Jin  & ενεργειακές ασκήσεις αναπνοής και χαλάρωσης.

ba duan jin qi gong1

Μετά το σεμινάριο θα δοθούν σημειώσεις. *Oι οκτώ θησαυροί", γνωστό και ως "Οι 8 θεραπευτικές ασκήσεις", αποτελεί μία από τις παλιότερες φόρμες πρακτικής του ήπιου Τσι Κουνγκ. Διεγείρει την κυκλοφορία του αίματος και κάνει τους μυς και τους συνδέσμους να χαλαρώνουν, ρυθμίζοντας την ζωτική ενέργεια και βελτιώνοντας το μεταβολισμό. Η εξάσκηση του μπορεί να τεντώσει την σπονδυλική στήλη και να καταστήσει κάποιον μονίμως υγιή και δυνατό, να αναστείλει τις λοιμώξεις και τις ασθένειες συμβάλλοντας στη μακροζωία.

Τι είναι το ΤΑΙ ΤΣΙ

Το ται τσι τσουάν είναι μια εσωτερική κινέζικη πολεμική τέχνη, με ήπιες κινήσεις σε αργό ρυθμό που αποσκοπούν στην εξισορρόπηση και ανάπτυξη της εσωτερικής ζωτικής ενέργειας. Ο εξασκούμενος μπορεί να τη χρησιμοποιήσει για αυτοθεραπευτικούς σκοπούς καθώς και για ενδυνάμωση όλων των εσωτερικών οργάνων και λειτουργιών του σώματος και όποιος ενδιαφέρεται μελλοντικά μπορεί να την εξασκήσει και σαν αμυντική πολεμική τέχνη.

350405 632 canny pic

Κόστος Συμμετοχής και στις δύο ημέρες 20ε / Μόνο μία ημέρα 15ε  

To σεμινάριο θα διεξαχθή στη Χώρα .

Πρόγραμμα

Σάββατο : 16.30-17.15 Θεωρία

               17.15-17.45 Τσι Γκονγκ ασκήσεις αναπνοής και χαλάρωσης

               17.45-18.00 Διάλειμμα

               18.00-19.30 Άσκηση 8 Θησαυροί

Κυριακή : 10.30-11.00 Θεωρία

               11.00-12.00 Εισαγωγή στο Τάιτσι

               12.00-12.15 διάλειμμα

12.15 – 13.30 Α’ μέρος φόρμας Τάι Τσι Γιανκ

 

Δηλώσεις συμμετοχής : https://goo.gl/forms/WxvqVtblCpqAyFMy1

 

Εκπαιδευτής : Αριάνα Μασέλου

Η Αριάνα ξεκίνησε να μαθαίνει Τάιτσι & Τσι Γκονγκ στην Αθήνα από το 2000 παρακολουθώντας διάφορους δασκάλους. Από τον Σεπτέμβριο του 2004 μέχρι και σήμερα παραμένει μαθήτρια του Κέντρου Ται Τσι Τσουάν Νέας Σμύρνης με δασκάλα τη Λύδια Τυλλιανάκη www.taichi.gr. Από το 2005 παρακολουθεί με συνέπεια όλα τα σεμινάρια που γίνονται από τον Μάστερ Αλεξ Ντονγκ (http://alexdongtaichi.com/) στην Ελλάδα και την Ευρώπη, ενώ έχει έρθει και ο ίδιος στην Άνδρο για ένα σεμινάριο για τους μαθητές της Άνδρου. Διδάσκει στην Άνδρο από το 2008.

Thursday, 18 January 2018 00:00

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ PATCHWORK

Webp.net resizeimage

Μάθε τέχνη .....Patchwork!


Με πολύ απλές τεχνικές, που δεν χρειάζονται προηγούμενη εμπειρία ούτε γνώσεις ραπτικής, μαθαίνουμε να «παντρεύουμε» κομμάτια ύφασμα για να φτιάξουμε το δικό μας μαξιλάρι, πάπλωμα, τσάντα, ρούχα και τόσα άλλα ....
Οδηγός μας σε αυτό το ταξίδι υφασμάτων και χρωμάτων θα είναι η Έφη Ραπτάκη, που ασχολείται χρόνια με το πατσγουορκ και θα μας μυήσει σε αυτή την όμορφη και δημιουργική ενασχόληση.
Τα μαθήματα θα πραγματοποιηθούν σε δύο ενότητες. Η πρώτη συνάντησή μας θα είναι εισαγωγική και αναλόγως του ενδιαφέροντος θα κινηθεί και η δεύτερη ενότητα.

Βοηθήστε μας να οργανωθούμε καλύτερα και ενημερώστε μας για την πρόθεσή σας να πάρετε μέρος σε αυτό το σεμινάριο


Ημερομηνία : Σάββατο 10 Φεβρουαρίου , ώρα 16.30
Τόπος : Χώρα Οικία Έφης Ραπτάκη
Κόστος : 10ε
Διάρκεια : 3 ώρες
Για να πραγματοποιηθεί το σεμινάριο Minimum συμμετοχές 10 άτομα.
Παρακαλούμε ενημερώστε μας ή τηλεφωνικά 6937236362 ή με email This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Ας διαβάσουμε όμως το κάλεσμα της Έφης :
«’Ελατε να φτιάξουμε πάτσγουορκ με εξάγωνα
θα μάθουμε πως να φτιάχνουμε πατσγουορκ με την Αγγλική μέθοδο ενώνοντας τα εξάγωνα.
Το πρώτο μάθημα θα είναι μία μικρή εισαγωγή στη μέθοδο και αμέσως μετά ο καθένας μας με το δικό του πακετάκι υφάσματα θα ξεκινήσει. Αφού φτιάξουμε τα εξάγωνα, θα μάθουμε να τα ενώνουμε, προκειμένου να δημιουργήσουμε έναν κύκλο.
Στο δεύτερο μάθημα θα μάθουμε να καπιτονάρουμε πάνω σε βάτα και θα φτιάξουμε κάτι για την κουζίνα μας, όπως σουπλα για καφέ, πιαστράκι για κατσαρόλες κα. ‘Ετσι, θα είμαστε έτοιμοι να προχωρήσουμε σε κάτι πιο μεγάλο π.χ. ένα μαξιλάρι ή ακόμα και ένα πάπλωμα. Η μέθοδος είναι η ίδια.
Αυτή η τεχνική έχει το πλεονέκτημα, οτι δε σας χρειάζεται ραπτομηχανή, χρησιμοποιούμε μικρά κομματάκια ύφασμα που μας έχουν περισσέψει. Το πάτσγουορκ είναι μια τέχνη «χόμπυ» που μπορείτε να συνεχίσετε μόνοι σας ή και με τους φίλους, γιατί με παρέα είναι πάντα καλύτερα!
Τα υλικά θα τα φέρω εγω, η ΆνδροςΚοινσεπ θα φροντίσει για το χώρο συνάντησης, τις βελόνες, τις δαχτυλίθρες, τις κλωστές και ψαλιδάκια. Ελάτε μόνο με την καλή και δημιουργική σας διάθεση , θα περάσουμε όμορφα!»

Τι είναι το πάτσγουορκ;
Patchwork = Patch (μπάλωμα, μικρό κομμάτι ύφασμα) και work (δουλειά). Δηλαδή για να κάνουμε Πάτσγουωρκ δουλεύουμε με μικρά κομμάτια ύφασμα, τα οποία τα ενώνουμε είτε στο χέρι είτε με τη βοήθεια της μηχανής. Φτιάχνουμε δηλαδή ένα νέο ύφασμα στο μέγεθος που το θέλουμε, το οποίο αποτελείται από μικρά – μικρά κομματάκια. Ο τρόπος που ενώνουμε τα κομματάκια μας δίνει και το αντίστοιχο αποτέλεσμα. Μεγάλη σημασία στο πάτσγουορκ έχουν και οι χρωματικοί συνδυασμοί, μια και μπορεί να απογειώσουν το τελικό αποτέλεσμα.
Είναι αλήθεια ότι το πάτσγουορκ θέλει πειθαρχία, τεχνική, αλλά το αποτέλεσμα σε αποζημιώνει. Μπορεί κανείς να κάνει πάτσγουωρκ χρησιμοποιώντας υφάσματα που έχει στο σπίτι του, έχει βαρεθεί να τα βλέπει και θέλει να τους αλλάξει τη χρήση τους. Παλιά σεντόνια, πουκάμισα που έχουν τρυπούλες, τραπεζομάντηλα που έχουμε βαρεθεί, μπορεί να γίνουν η πρώτη ύλη για τις πρώτες δοκιμές μας.
Ιστορία του πάτσγουορκ
Δυο λόγια για την ιστορία του. Ξεκίνησε στην Ευρώπη, αλλά σίγουρα βρήκε μεγάλη άνθηση στην Αμερική, όπου έφτασε με τους Εγγλέζους και Ολλανδούς αποίκους. Πέραν της προφανούς σημασίας που είχε στην οικονομία των οικογενειών, ήταν και μια διέξοδος για κοινωνική ζωή, δεδομένου ότι ήταν κάτι που έκαναν οι γυναίκες δουλεύοντας σε παρέες.
Πριν τον 19ο αιώνα, είχε να κάνει κυρίως με το μπάλωμα των ρούχων, που στην πορεία μετατρέπονταν σε παπλώματα, λόγω της ανέχειας που υπήρχε στα χαμηλότερα κοινωνικά στρώματα. Όταν αργότερα τα βαμβακερά υφάσματα έγιναν πιο προσιτά στη μεσαία κοινωνική τάξη άρχισαν και τα παπλώματα με πάτσγουωρκ να βρίσκουν τη θέση τους και ως έργα τέχνης. Όταν δε εφευρέθηκε και η ραπτομηχανή, η τέχνη αυτή πήρε μεγάλη ώθηση.

Δημιουργίες της Έφης Ραπτάκη 

rsz img 2781 2

 

rsz img 2778

 

Δημιουργίες της Αθηνάς Κυρτάτα

26856137 10213434847097063 810604739 n

 

26856901 10213434846457047 1572188898 n

Thursday, 18 January 2018 00:00

Χειροποιητα Σαπουνια π ∞

b2066e0d 6e20 4c44 9deb 61105fe9302c

 

Χειροποιήτα μοναδικά φυσικά σαπούνια "π ∞" απο το νησί της Άνδρου.

"π" 'οπως: παιδί , πάθος, παιχνίδι, παλικάρι, πάλη , παλμός, Πάν, Πλάτων,πάντα...
Απο το "π ∞", το δικό μου παντονινό,το "π" της καρδιάς μου,την αγάπη και την αλχημεία γεννήθηκαν τα σαπούνια "π ∞".
Απο 100% φυσικά λάδια και βούτυρα, με βάση το ελαιόλαδο, βότανα και νερό απο τις πηγές της νήσου Άνδρου, όπου και λούζονταν κάποτε οι νύμφές.!
Απολάυστε τα.

Παραγγελίες & Πληροφορίες ΕΔΩ

 

 

Thursday, 18 January 2018 00:00

Ο Αγησιλαγος

αγησίλαγος Α (2)

Ο Αγησίλαγος, μια μουσικοθεατρική παράσταση με κούκλες! 

Η ιστορία του διάσημου σεφ Αγησίλαγου.
Μια «χαρούμενη πολύχρωμη γιορτή», ένα μουσικοθεατρικό παραμύθι που δημιούργησε ο Δημήτρης Μπασλάμ (εμπνευσμένο από το ομότιτλο βιβλίο του και το μουσικό CD που αγάπησαν τα παιδιά) και το οποίο έχει την εξής ιδιαιτερότητα: Δεν είναι μόνο κουκλοθέατρο, δεν είναι μόνο μουσική ή θεατρική παράσταση. Είναι όλα τα παραπάνω μαζί.
Η ιστορία του διάσημου σεφ Αγησίλαγου.
Πρόκειται για την ιστορία του διάσημου σεφ Αγησίλαγου. Οι μαγουλάδες και τα αναπάντεχα προβλήματα που αντιμετωπίζει με τη διατροφή του (και όχι μόνο) και η απίθανη διαδρομή του μέχρι να βρει το περίφημο «κάτι άλλο» από τη συνταγή του πελεκάνου γιατρού από το Μεξικό, αποτελούν τον πυρήνα μίας χαρούμενης πολύχρωμης γιορτής.
Η παράσταση είναι ένα μουσικοθεατρικό παραμύθι που δημιούργησε ο Δημήτρης Μπασλάμ (εμπνευσμένο από το ομότιτλο βιβλίο του και το μουσικό CD που αγάπησαν τα παιδιά) και το οποίο έχει την εξής ιδιαιτερότητα: Δεν είναι μόνο κουκλοθέατρο, δεν είναι μόνο μουσική ή θεατρική παράσταση. Είναι όλα τα παραπάνω μαζί.
«Ο Αγησίλαγος» αναπτύσσεται σε πρώτο επίπεδο γύρω από το θέμα της ισορροπημένης διατροφής και του υγιεινού τρόπου ζωής. Ο συγγραφέας, μέσα από τις περιπέτειες του καλοφαγά μάγειρα λαγού, μας κάνει ένα ευχάριστο μάθημα διατροφής, δίχως όμως τη διάθεση για διδακτισμό και ηθικολογία.
Παράλληλα, σε ένα δεύτερο επίπεδο μας μιλάει για την πολυπολιτισμικότητα της κοινωνίας και τη θέση του καθένα σε αυτήν. Σε ένα σύνολο που εμπεριέχει όλους τους ανθρώπους και τις φυλές.
Οι κούκλες, δια χειρός Δήμητρας Γιοβάνη, με καπετάνιο και μπροστάρη φυσικά τον «Αγησίλαγο», παίρνουν σάρκα και οστά από τους ηθοποιούς. Οι κούκλες ζωντανεύουν μπροστά στα μάτια των μικρών θεατών, παρόλο που οι ηθοποιοί που τις κινούν βρίσκονται σε κοινή θέα. Επί σκηνής είναι τρεις ηθοποιοί, οι οποίοι, με απόλυτο συντονισμό και χάρη, περνάνε από τον ρόλο του αφηγητή, στον ρόλο του εμψυχωτή, δίνοντας στην περιπέτεια του Αγησίλαγου ακόμα μεγαλύτερη δράση. Επί σκηνής, βρίσκονται επίσης και δύο μουσικοί οι οποίοι σχολιάζουν και τραγουδούν τα παθήματα του κυρίου Αγησίλαγου, ντύνοντας μουσικά την ιστορία.
Το παραμύθι αγκαλιάστηκε με πολλή αγάπη από παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας και έχει εμπνεύσει θεατρολόγους και εκπαιδευτικό προσωπικό για τη μεταφορά του στη σκηνή, αλλά και θεατρικό παιχνίδι.
Μαγεία, παραμύθι, χιούμορ και ζεστασιά… Η ιστορία
Ο Αγησίλαγος είναι ένας χαριτωμένος λαγός-σεφ. Ζει στο σπίτι του στο δάσος, μαγειρεύοντας ευφάνταστες συνταγές, με μεγάλη ποικιλία υλικών. Όμως, μια μέρα ξυπνά με μαγουλάδες! Πανικόβλητος, αποδίδει την αιτία του προβλήματος στο φαγητό που τρώει. Ξεκινά, λοιπόν, ένα περιπετειώδες ταξίδι αναζήτησης της μίας, ιδανικής τροφής που θα τον γιατρέψει.Τρώγοντας, όμως, με μονομανία τα υλικά, που νομίζει ως ιδανικά, αλλάζει χρώμα σύμφωνα με το χρώμα της τροφής που καταναλώνει. Έτσι, συνεχίζει την αναζήτησή του πότε κόκκινος, πότε πράσινος και πότε κίτρινος. Ανταμώνει στο δάσος ένα δέντρο που μιλά, έναν παράξενο γιατρό πελεκάνο, έναν αχτένιστο ασβό με λουστρίνια, μια καμήλα με μπικίνια, έναν ιπποπόταμο σε δίαιτα… ιπτάμενα λεμονόψαρα κι ένα ερωτευμένο παπιγιόν, οι οποίοι ο καθένας με τη σειρά του, προσπαθούν να τον πείσουν ότι κάνει λάθος…
Ο δημιουργός
Ο Δημήτρης Μπασλάμ είναι Έλληνας μουσικός και συγγραφέας παραμυθιών. Γράφει μουσική και στίχους με αφετηρία τα παιδιά και τους εφήβους. Είχε συμμετοχή ως μουσικός στην εγχώρια δισκογραφία και έχει διδάξει στο Τμήμα Λαϊκής και Παραδοσιακής Μουσικής στο ΤΕΙ Ηπείρου. Τον Δεκέμβριο του 2005 ο Δημήτρης Μπασλάμ εκδίδει το πρώτο του παιδικό παραμύθι, τον «Γαργαληστή». Ακολουθούν ο «Αγησίλαγος» το 2007, η «Θυμωμένη Μπετονιέρα» το 2009, το «Λέω να Πετάξω» το 2011, καθώς και «Τα παπούτσια του Βαρύτονου» και «Η Σοφία, μια μέλισσα που της άρεσε να διαβάζει». Το 2013 τιμήθηκε με το Κρατικό Βραβείο Εικονογραφημένου Παιδικού Βιβλίου για τη «Θυμωμένη Μπετονιέρα» και μπήκε στη Λίστα White Ravens της Διεθνούς Παιδικής Βιβλιοθήκης του Μονάχου.

Συμβολικό παιχνίδι και κουκλοθέατρο
Είναι γνωστό από έρευνες και μελέτες ότι το κουκλοθέατρο μπορεί να έχει θετική επίδραση στην κατάκτηση διαφόρων δεξιοτήτων και στην απόκτηση γνώσεων και εμπειριών. Βοηθάει ακόμα, στη γλωσσική ανάπτυξη των παιδιών νηπιακής ηλικίας. Το κουκλοθέατρο μπορεί να γίνει εργαλείο στα χέρια του εμψυχωτή, μπορεί να βοηθήσει τον μικρό μαθητή και να τον οδηγήσει στα μονοπάτια της κατάκτησης της γνώσης αβίαστα και ευχάριστα, δεδομένου ότι το παιδί επικοινωνεί καλύτερα με την κούκλα παρά με τον ενήλικα. Με εργαλείο το κουκλοθέατρο, τα ίδια τα παιδιά μπορούν να εκφραστούν δημιουργικά, να απομυθοποιήσουν τους φόβους τους και να οπλιστούν με δύναμη και αισιοδοξία.

Ταυτότητα της παράστασης

Κείμενο-Σκηνοθεσία: Δημήτρης Μπασλάμ
Χορογραφίες: Δημήτρης Σωτηρίου
Κούκλες-Σκηνικά: Δήμητρα Γιοβάνη
Μουσική: Δημήτρης Μπασλάμ
Σχεδιασμός Φωτισμών: Αθηνά Μπανάβα
Κοστούμια: Νίκος Δάλλας
Ερμηνεία-Εμψύχωση: Μαριέττα Σπηλιωπούλου, Χρήστος Χριστόπουλος, Βασίλης Λιάκος, Γιάννης Παπαγεωργίου, Λουίζα Σοφιανοπούλου
Επιμέλεια παραγωγής: GoodΗeart Productions
Διάρκεια παράστασης: 60’
Τιμές εισιτηρίων: Γενική είσοδος: 8 ευρώ για το Σάββατο 3 Φεβρουαρίου 2018, - σχολικές παραστάσεις: 6 ευρώ (απευθυνθείτε στους Δ/ντές των Σχολείων)
Η παράσταση απευθύνεται σε παιδιά προσχολικής ηλικίας, καθώς και στις πρώτες τάξεις του Δημοτικού.

 

9ccc88f5 2d33 42b3 aad9 603088ff645c

Τέλος η πλαστική σακούλα από το νέο έτος


Τέλος στη δωρεάν διάθεση λεπτής πλαστικής σακούλας από τα ταμεία των σούπερ μάρκετ και των εμπορικών καταστημάτων από την αρχή του νέου έτους.

Πλέον θεσπίζεται ανταποδοτικό περιβαλλοντικό τέλος για κάθε αγορά πλαστικής σακούλας από τους καταναλωτές, όπως γίνεται και σε άλλες χώρες της Ευρώπης. Αυτό ανακοίνωσε ο Ελληνικός Οργανισμός Ανακύκλωσης, καθώς μόνο το 2015 στην Ελλάδα, η ετήσια κατανάλωση πλαστικών σακουλών ήταν μεταξύ 242 και 363 τεμάχια ανά άτομο, ενώ το 2010 σ' ολόκληρη την Ευρώπη χρησιμοποιήθηκαν 98,6 δισ. πλαστικές σακούλες.

Σύμφωνα με τον ΕΟΑΝ, 52 χρόνια μετά τη «γέννηση» της πλαστικής σακούλας, η αποτίμηση δεν είναι θετική. Οι πλαστικές σακούλες δημιουργούν ανεπανόρθωτες βλάβες και μπορούν να σκοτώσουν ψάρια, θαλάσσιους οργανισμούς και πουλιά, μπορούν να αποδομηθούν και να μολύνουν το πόσιμο νερό.

Για να περιοριστεί η «μάστιγα» της πλαστικής σακούλας, το 2015 η ΕΕ εξέδωσε οδηγία με στόχο τον περιορισμό της κατανάλωσής της σε 90 πλαστικές σακούλες ανά πολίτη μέχρι το 2019 και σε 40 έως τα τέλη του 2025. Σύμφωνα με το ΕΟΑΝ, και κατόπιν σχετικού νομοσχεδίου που συνέταξε το ΥΠΕΝ, η Ελλάδα εναρμονιζόμενη με την οδηγία αυτή, δημιούργησε το νομικό πλαίσιο με βάση το οποίο από 01-01-2018 παύει η δωρεάν διάθεση λεπτών πλαστικών σακουλών από τα ταμεία των σούπερ μάρκετ και των εμπορικών καταστημάτων και θεσπίζεται ανταποδοτικό περιβαλλοντικό τέλος για κάθε αγορά πλαστικής σακούλας από τους καταναλωτές.

Ας δημιουργήσουμε τη συνήθεια χρήσης οικολογικών τσαντών στην καθημερινότητά μας, έχοντας μια τσάντα στο αμάξι, στο ποδήλατο, στο σακίδιο. Κάνοντας χρήση τέτοιων οικολογικών τσαντών, μπορούμε να γλυτώσουμε ένα σωρό πλαστικές σακούλες την εβδομάδα. Ας σκεφτούμε πρίν πάρουμε ακόμα μια πλαστική σακούλα απ το σούπερ μάρκετ, το μανάβη, το φούρνο, το περίπτερο, το φαγητό κα
Μπορούμε να εκμηδενίσουμε την ανάγκη πλαστικής σακούλας και όταν βγαίνουμε για ψώνια να έχουμε πάντα μία μαζί μας.
Η πρόταση που σας κάνουμε είναι διχτάκι για ψώνια, όπως αυτό που χρησιμοποιούσαν οι παλαιότεροι.

Τσάντα Δίχτυ
10,00 € (περιλαμβάνει ΦΠΑ & Φόρους)
Οργανικό βαμβάκι μη-χλωριωμένο και πιστοποιημένο με GOT. Ελαφριά & ευέλικτη: Χωράει εύκολα παντού και πάντα μαζί σας. Ανθεκτική: ακόμα και στα μεγάλου βάρους αντικείμενα/ψώνια. Αντικαθιστά τέλεια τις πλαστικές μιας χρήσης. Πλένεται στο χέρι.

Παραγγελία ΕΔΩ 

Thursday, 18 January 2018 00:00

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 2018

 calendar koinsep page 001

Η πρώτη μας έκδοση ημερολόγιου έγινε πέρυσι, ήταν αφιερωμένη στα Μανιτάρια της Άνδρου κσι είχε επιπεληθεί με φωτογραφίες και κείμενα, ο συντοπίτης μας Ηλίας Πολέμης ((Μυκητιολόγος Διδάκτορας, Επιστημονικός Συνεργάτης του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών).

Το φετινό ημερολόγιο μας, για το 2018, είναι αφιερωμένο στα εικαστικά (αφίσες) των δράσεων μας. Κάθε μήνας και μία διαφορετική δράση, μία διαφορετική απεικόνιση μέσα από τα μάτια της γραφίστριας Ευτυχίας Ηλιάδου ή αλλοιώς Suricata ή καλύτερα γνωστή σε όλους εμάς τους Ανδριώτες, ως η συγγραφέας & εικονογράφος των παιδικών παραμυθιών "Ει ΨΙτ!" και "Το Νησί που αλλάζει " .

Την ευχαριστούμε που μοιράζεται το ταλέντο της και εμπνέεται από τις δράσεις μας.
Πληροφορίες για τη δουλειά της μπορείτε να δείτε ΕΔΩ

Κόστος 5ε 

calendar koinsep page 004

Thursday, 18 January 2018 00:00

Andros Trail Race 2017

Andros Trail Race 2017 poster gr 

Στις 30 Σεπτεμβρίου και 1η Οκτωβρίου 2017, η Άνδρος και τα μονοπάτια της φιλοξένησαν για δεύτερη φορά τον Aγώνα Oρεινού Tρεξίματος Andros Trail Race.
Συνδιοργανωτές της δράσης η Άνδρος Κοινσεπ , μαζί με το γραφείο περιηγήσεων Trekking Andros & Outdoor Acitivities, το Δήμο Άνδρου και την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

Ιδιαίτερες στιγμές χαράχτηκαν και φέτος στη μνήμη όλων μας, με τη διεξαγωγή του 2ου Αγώνα Ορεινού Τρεξίματος Άνδρου Andros Trail Race 2017.

Ήταν όλες εκείνες οι ώρες στην εκκίνηση και τον τερματισμό, ήταν οι φίλοι-αθλητές που ήταν και φέτος πάλι εδώ αλλά και οι καινούργιοι, ήταν ο γκρίζος ουρανός και το αβέβαιο του καιρού, ήταν οι ώρες που οι αθλητές έτρεχαν κάτω από το ψιλόβροχο, ήταν τότε που ο ήλιος βγήκε ξανά, ήταν η χαρά και το άγχος της ομαδικής δουλειάς και του αποτελέσματος, και όλα αυτά να συνθέτουν, για ακόμα μια φορά, μία νότα αθλητικής αλληλεγγύης και συνύπαρξης. Ένας αγώνας παντός καιρού παρά το πείσμα των προγνωστικών! «βουνά με επικάλυψη νησιού; ή νησί με επικάλυψη βουνά».

Το τι σημαίνει “τρέχω στα μονοπάτια” της Άνδρου μπορούν να το πούνε μόνο αυτοί που έτρεξαν στον αγώνα διασχίζοντάς τα, ανεβοκατεβαίνοντας ρεματιές και μικροφαράγγια, προκαλώντας το όριά τους σε υψηλές θετικές και αρνητικές υψομετρικές με απόλυτη ασφάλεια χάρη στα μέτρα που είχαν παρθεί, τρέχοντας σε τρεις όμορφες, εντυπωσιακές για το κυκλαδίτικο τοπίο τους και συγχρόνως δύσκολες, σε σημεία, διαδρομές.

Μαζεύοντας εικόνες, μυρωδιές και νέες εμπειρίες, έφτασαν στον τερματισμό λέγοντας «και του χρόνου πάλι, εδώ θα είμαστε» .

Διαδρομές που σχεδιάστηκαν με τέτοιο τρόπο ώστε να περνάν από τα περισσότερα όμορφα και ταυτόχρονα άγνωστα για τους περισσότερους μέρη του Κορθίου και της ευρύτερης περιοχής.

Μονοπάτια, ενετικοί δρόμοι, μικρά ποτάμια, φαράγγια, ξωκλήσια, πεζούλες, πηγές, περιστεριώνες, κάστρα, μοναστήρια σημεία τα οποία συνδέονται όλα μέσα σε τρεις διαδρομές 24χλμ, 10χλμ & 5χλμ και που όλοι όσοι πήραν μέρος σ΄αυτές τους έμειναν αξέχαστες.

Τα παιδιά είχαν και αυτά την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με το τρέξιμο, με την όμορφη διαδρομή του ενός χιλιομέτρου που διεξήχθη το Σάββατο το απόγευμα στον Όρμο Κορθίου.

Για δεύτερη χρονιά φέτος, διοργανώθηκε με επιτυχία άλλος ένας αγώνας ορεινού τρεξίματος που διεκδικεί όχι πρωτιές στα αγωνιστικά χαρακτηριστικά και το βουνό, αλλά μια θέση στις καρδιές των ανθρώπων που αγαπούν τη φύση, προστατεύουν το περιβάλλον, εκτιμούν την πολιτιστική κληρονομιά, συμμετέχουν και δρουν για τη δημιουργία μιας νέας κουλτούρας προστιθέμενης αξίας για τον τόπο.

Στους αγώνες έτρεξαν αθλητές από διαφορετικές...αφετηρίες τόσο γεωγραφικές όσο και δυναμικής: από διαφορετικά σημεία της Ελλάδας (Θεσσαλονίκη, Γιάννενα, Κομοτηνή, Αθήνα και νησιά του Αιγαίου) και του Εξωτερικού (Μ. Βρετανία, Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία, Ν. Αφρική κα.) συμμετείχαν έμπειροι και νέοι δρομείς αλλά και διακεκριμένοι αθλητές και Πρωταθλητές. ΄
Ο αριθμός των αθλητών διπλασιάστηκε σε σχέση με πέρσι. Καθοριστικό ρόλο έπαιξε, η θετική ανατροφοδότηση από τους αθλητές που συμμετείχαν πέρσι στον αγώνα και επέστρεψαν φέτος για να ξαναζήσουν τη μοναδική αυτή εμπειρία. Δυστυχώς τα προγνωστικά του καιρού εμπόδισαν, άδικα τελικά απ’ ότι αποδείχθηκε, πάνω από εκατό αθλητές που ακύρωσαν τελευταία στιγμή.

Η πλούσια σε προϊόντα τροφοδοσία του αγώνα , η άριστη σηματοδότηση, που πήρε απ’όλους τα εύσημα, η υψηλών προδιαγραφών τεχνική ενημέρωση, οι χειροποίητες χυλοπίτες με τη μοναστηριακή σάλτσα για το πάστα πάρτυ, οι παραδοσιακοί χοροί, οι samba reggae ρυθμοί, ο ιδανικός για τρέξιμο καιρός αλλά και η καθοριστική υποστήριξη που παρείχαν πολλοί εθελοντές * ακόμα και δίνοντας το ρυθμό με μουσική, υπήρξαν μερικά μόνο από τα «μυστικά» της επιτυχίας της φετινής διοργάνωσης.
Και οι τρείς αγώνες πληρούσαν όλες τις απαραίτητες προδιαγραφές ασφαλείας και διέθεταν ψηφιακή καταγραφή και χρονομέτρηση που έγινε από τη My Adventure.

Στο αγωνιστικό κομμάτι και στον μεγάλο αγώνα της διοργάνωσης
24Km, ο Νίκος Ροδόπουλος της Tecnica και ο Γιώργος Διαλεκτός της Salomon Hellas/Runner Store/Wind Running Team αποφάσισαν μετά το 9ο χιλιόμετρο να πάνε μαζί και τερμάτισαν με επίδοση 2.26.29, ενώ στο βάθρο ανέβηκε μαζί τους ο Δημήτρης Ελευθερίου της Dynafit Greece με επίδοση 2.29.52.

Στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου για τις γυναίκες ανέβηκε για μια ακόμη φορά η Μαρία Μαλαι της Odlo/La Sportiva με επίδοση 2.57.36, δεύτερη ήταν η Νικολέτα Γεράρδη με 3.12.49 και τρίτη η Φωτεινή Κολόκα της Dynafit Greece με 3.22.04.

Στον αγώνα των 10 Km, νικητής στους άντρες ήταν ο Γιώργος Παπαϊωάννου της Wake Up Street με επίδοση 54.05, δεύτερος τερμάτισε ο Αλέξανδρος Αργύρης με 58.33 και τρίτος ο Παύλος Μουτάφης με 58.41.
Στις γυναίκες νικήτρια ήταν η Άννα Γαλατούλα με επίδοση 1.15.37, δεύτερη η Ιωάννα Δρακάτου με 1.17.02 και τρίτη η Χριστίνα Πετρίση (Ανδριακός Ο.Φ) με 1.19.48.

Ο Γιώργος Παπαϊωάννου ήταν νικητής και στο Run & Hike City Trail 5Κ του Σαββάτου, με επίδοση 20.14, ενώ νικήτρια ήταν η Νικολέτα Γεράρδη με επίδοση 23.33.

 Δελτίο Τύπου Andros Trail Race 2017   2ος διεθνής αγώνας ορεινού τρεξίματος Άνδρου

 

6

7

Webp.net compress image 

 

 

 Ας δώσουμε την ευκαριία στον εαυτό μας να ακούσει μία ενδιαφέρουσα άποψη σχετικά με την υγεία μας και το φυσικό τρόπο ζωής .

Το Σάββατο 1 Ιουλίου 2017 στις 19.30 στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στο Μουσιώνα στην περιοχή Κορθίου θα έχουμε την τιμή να ακούσουμε, να κουβεντιάσουμε, να ρωτήσουμε όλα τα θέματα που αφορούν στο "ευ ζήν" με τον ιατρό καρδιολόγο - ομοιπαθητικό Γιώργο Χαριτάκη. 

Ευχαριστούμε για άλλη μια φορά την Fast Ferries και το Sea Satin που θα αναλάβουν τη μεταφορά και τη διατροφή του γιατρού. 

Σας περιμένουμε! 

Βιογραφικό Γιώργου Χαριτάκη 

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1953. Πήρε το πτυχίο της ιατρικής από το Πανεπιστήμιο της Μπολόνια στη Ιταλία το 1978.

Διετέλεσε εσωτερικός βοηθός για 2 χρόνια στο Ινστιτούτο της πειραματικής Ογκολογίας του Πανεπιστημίου στη Μπολόνια.

Υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία για 2 χρόνια ως ιατρός στους Πεζοναύτες και στη Στρατιωτική Σχολή Σωματικής Αγωγής και στη συνέχεια εξέτεισε την υπηρεσία υπαίθρου ως Αγροτικός ιατρός για δύο χρόνια στο Μεγάλο Χωριό Ευρυτανίας.

Για τη λήψη της ειδικότητας εργάστηκε στην Παθολογική κλινική του νοσοκομείου Μεταξά, στην καρδιολογική κλινική του 7ου Θεραπευτηρίου ΙΚΑ και του Ιπποκράτειου Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών.

Από το 1986 μέχρι το 1988 εργάστηκε σαν οικογενειακός ιατρός στο ΙΚΑ και από το 1989 μέχρι το 2009 εργάστηκε στο Διαγνωστικό Κέντρο Ολυμπιακής Αεροπορίας ως αναπληρωτής Διευθυντής. Είναι εξουσιοδοτημένος εξεταστής πιλότων και είναι σύμβουλος της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας.

Από το 1987 είναι μέλος του οικολογικού κινήματος τόσο στην Ελλάδα όσο και το εξωτερικό, είναι ιδρυτικό μέλος σε διάφορες οικολογικές οργανώσεις και συμμετέχει ενεργά με ομιλίες και παρεμβάσεις.

Έχει κάνει προσφυγές στην UNESCO για θέματα υγείας και στην Ευρωπαϊκή Ένωση για οικολογικές καταστροφές και γράφει άρθρα για τα τρέχοντα θέματα υγείας που οφείλονται στην οικολογική καταστροφή, στην κακή διατροφή καθώς και στις κοινωνικές συνθήκες.

Διετέλεσε μέλος της συντακτικής επιτροπής του περιοδικού “Φύση και Οικολογία” και έχουν δημοσιευτεί πολλά άρθρα του σε ιατρικά και άλλα περιοδικά καθώς και στον ημερήσιο τύπο.

Το 1992 εκδόθηκε το βιβλίο του “Η σιωπή των γιατρών” όπου εισχωρεί σε βάθος στα θέματα υγείας, αναφερόμενος στη λανθασμένη μεθοδολογία στην ιατρική έρευνα με τα πειράματα στα ζώα και τις απαράδεκτες παραλήψεις που γίνονται τόσο στον τομέα της πρόληψης όσο και της θεραπείας.

Ταξίδεψε σε αρκετές χώρες του κόσμου, μελετώντας τα διάφορα συστήματα υγείας, κοινωνικής πρόνοιας και εναλλακτικής ιατρικής (Ευρώπη, ΗΠΑ, Κίνα κλπ).

Από το 1992 έως το 1994 παρακολούθησε διετές σεμινάριο από το Κέντρο Ομοιοπαθητικής Ιατρικής και στη συνέχεια έκανε πρακτική εκπαίδευση για τρία χρόνια στο ίδιο κέντρο υπό τη διεύθυνση του νομπελίστα Γιώργου Βυθούλκα.

Το 1994 πήρε το ευρωπαϊκό βραβείο για την προώθηση εναλλακτικών μεθόδων έρευνας χωρίς ζώα από την Διεθνή Οργάνωση κατά των πειραμάτων στα Ζώα (IAAPEA).

Το 2004 εκδόθηκε το δεύτερο βιβλίο του με τίτλο «Πειράματα στα ζώα; Όχι ευχαριστώ!» που προτείνει εναλλακτικές λύσεις για το χώρο της Υγείας.

Από το 2003 είναι ερευνητής στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου όπου εργάζεται και εκπόνησε την διδακτορική του διατριβή στην Ομοιοπαθητική.

Είναι μέλος της επιτροπής έρευνας της Διεθνούς Ακαδημίας Ομοιοπαθητικής Ιατρικής στην Αλόννησο και εργάζεται εθελοντικά στους Γιατρούς του Κόσμου.

 

 

 

 

 

Το καλοκαίρι έφτασε, η θάλασσα και οι παραλίες είναι έτοιμες να μας υποδεχθούν!
Ελάτε, την Τετάρτη 28 Ιουνίου, στις 18.00 , να βοηθήσουμε για ένα υγιές θαλάσσιο και παράκτιο περιβάλλον! Ελάτε να καθαρίσουμε την παραλία στον Όρμο Κορθίου, στο πλαίσιο της εκστρατείας του Δικτύου Μεσόγειος SOS Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS
Για 22η χρονιά ξεκίνησε και φέτος, η εκστρατεία εθελοντικών καθαρισμών ακτών, βυθού και φυσικών περιοχών ΚΑΘΑΡΙΣΤΕ ΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ, που διοργανώνει το Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS και έχει στόχο την ενημέρωση και κινητοποίηση μικρών και μεγάλων πολιτών για τη διαφύλαξη του θαλάσσιου περιβάλλοντος.
Η φετινή εκστρατεία ΚΑΘΑΡΙΣΤΕ ΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ επικεντρώνει στο πρόβλημα των μικροπλαστικών, που παρότι αθέατα και ελάχιστα γνωστά στο ευρύ κοινό, αποτελούν μία από τις σημαντικότερες απειλές για τα θαλάσσια οικοσυστήματα και, σύμφωνα με τους ειδικούς, το υπ’αριθμόν 1 ανερχόμενο κίνδυνο για το παράκτιο και θαλάσσιο περιβάλλον.
Φέρτε μαζί σας καπέλο, χαμόγελα και καλή διάθεση όλα τα άλλα τα αναλαμβάνουμε εμείς!
Η δράση πραγματοποιείται σε συνεργασία με τους : Άνδρος Κοιν.Σ.Επ. Άνδρος ΚοινΣΕπ - Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση Άνδρου Trekking Andros Tours Trekking Andros & Outdoor Activities Andros Trail Race Ναυτικός Όμιλος Κορθίου Άνδρου

spring2017 01 sma

 

Ο Μαγικός Καλοκαιρινός Κόσμος των Βοτάνων στην Άνδρο.  

 
Μια πρακτική σπουδή, στην φύση και στή χρήση της. Ένα μάθημα γύρω από τα βότανα και τα προϊόντα της φύσης, τις ευεργετικές τους ιδιότητες και ιδιαιτερότητες, τους τρόπους ανίχνευσης και μεταποίησης και ταυτόχρονα η έναρξη ενός ταξιδιού ζωής, που μας φέρνει πιο κοντά στο σώμα μας και στην εκλέπτυνση του ψυχικού μας κόσμου.
 

Σάββατο 10 Ιουνίου

Σεμινάριο με Θέμα  : Παρασκευή αντηλιακών σκευασμάτων: λάδια, αιθέρια έλαια, κρέμες, ζελέ, κρεμοζελέ, γαλακτώματα και συνταγές για βρέφη, παιδά και ενήλικες με αντηλιακή δράση αλλά και after sun και εντομοαπωθητικά.
ώρα 17.00-20.00
Τόπος : Χώρα, Λειβάδια, Στον μπαξέ της Έφης Ραπτάκη
 
Τα αντηλιακά σκευάσματα που κυκλοφορούν στο εμπόριο είναι βαριά χημικά σκευάσματα που επιβαρύνουν τον οργανισμό μας και βλάπτουν την υγεία μας.
Σε αυτό το σεμινάριο θα μάθουμε πώς με απλά υλικά μπορούμε να φτιάχνουμε τα δικά μας αντηλιακά, ενυδατικά, αντιγηραντικά προϊόντα που θρέφουν την επιδερμίδα μας και μας προστατεύουν από την ηλιακή ακτινοβολία.
*Παρασκευές και συνταγές αντηλιακών κρεμών με γαλακτωματοπιητές, με κερί και cold creams.
*Παρασκευές αντηλιακών λαδιών μαυρίσματος.
*Παρασκευές προιόντων για μετά τον ήλιο.
*Παρασκευές εντομοαπωθητικών κρεμών, λαδιών και λοσιόν.
 
Φέρτε μαζί σας μολύβι και χαρτί ! 
 
Κυριακή 11 Ιουνίου
 
Σεμινάριο Θέμα : Τα δυνατά βότανα του Καλοκαιριού
ώρα 10:30-12:00 : Περίπατος Αναγνώρισης και Συλλογής Βοτάνων 
ώρα 12:00-15.00 : Ιδιότητες και Χρήσεις 
Τόπος Συνάντησης : Μονή Παναχράντου 
 
Αυτό το πρωινό ελάτε να μάθουμε τα πάντα για τα δυνατά βότανα του Καλοκαιριού! Το καλοκαίρι θα έχει πλέον εδραιωθεί και ο λαμπερός ζωογόνος του ήλιος, που είναι ένας καλός φίλος και όχι εχθρός όπως έχει παρεξηγηθεί στις μέρες μας, μας θρέφει και μας ζεσταίνει. Σε λίγες μέρες ακολουθεί και το θερινό ηλιοστάσιο (21 Ιουνίου), η μεγαλύτερη μέρα του χρόνου και είναι η ώρα να συλλέξουμε τα πιο δυνατά βοτάνια της φύσης.
Θα κάνουμε μία μικρή βόλτα στα μονοπάτια της γύρω περιοχής, για να αναγνωρίσουμε τα βασικά βότανα όπως βάλσαμο, θυμάρι, δεντρολίβανο, λεβάντα μαντζουράνα, φασκόμηλο, εκουιζέτο, κυπαρισσάκι, κίστος (λαδανιά), σύμφυτο, ρίγανη κ.α. 
Θα μάθουμε να τα συλλέγουμε σωστά και με σεβασμό προς τη μητέρα Γη, θα αναλύσουμε τις ιδιότητες τους και θα κουβεντιάσουμε για τις δράσεις και τις εφαρμογές τους που μας ενδυναμώνουν, αποτοξινώνουν, επουλώνουν, θεραπεύουν και στηρίζουν τον οργανισμό μας εσωτερικά και εξωτερικά. Τα βότανα που συλλέγουμε το καλοκαίρι, αν τα χρησιμοποιούμε το χειμώνα θα είμαστε υγιείς και δυνατοί.
 
Κόστος ανά ενότητα : 35 ευρώ το άτομο
Και τις δύο ενότητες : 60 ευρώ το άτομο 
Το κόστος περιλαμβάνει την αμοιβή της εισηγήτριας, σχεδιασμό και υλοποίηση. 
 
 

Page 1 of 12