ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΤΣΑΝΤΑ -ΔΙΧΤΑΚΙ Featured

9ccc88f5 2d33 42b3 aad9 603088ff645c

Τέλος η πλαστική σακούλα από το νέο έτος


Τέλος στη δωρεάν διάθεση λεπτής πλαστικής σακούλας από τα ταμεία των σούπερ μάρκετ και των εμπορικών καταστημάτων από την αρχή του νέου έτους.

Πλέον θεσπίζεται ανταποδοτικό περιβαλλοντικό τέλος για κάθε αγορά πλαστικής σακούλας από τους καταναλωτές, όπως γίνεται και σε άλλες χώρες της Ευρώπης. Αυτό ανακοίνωσε ο Ελληνικός Οργανισμός Ανακύκλωσης, καθώς μόνο το 2015 στην Ελλάδα, η ετήσια κατανάλωση πλαστικών σακουλών ήταν μεταξύ 242 και 363 τεμάχια ανά άτομο, ενώ το 2010 σ' ολόκληρη την Ευρώπη χρησιμοποιήθηκαν 98,6 δισ. πλαστικές σακούλες.

Σύμφωνα με τον ΕΟΑΝ, 52 χρόνια μετά τη «γέννηση» της πλαστικής σακούλας, η αποτίμηση δεν είναι θετική. Οι πλαστικές σακούλες δημιουργούν ανεπανόρθωτες βλάβες και μπορούν να σκοτώσουν ψάρια, θαλάσσιους οργανισμούς και πουλιά, μπορούν να αποδομηθούν και να μολύνουν το πόσιμο νερό.

Για να περιοριστεί η «μάστιγα» της πλαστικής σακούλας, το 2015 η ΕΕ εξέδωσε οδηγία με στόχο τον περιορισμό της κατανάλωσής της σε 90 πλαστικές σακούλες ανά πολίτη μέχρι το 2019 και σε 40 έως τα τέλη του 2025. Σύμφωνα με το ΕΟΑΝ, και κατόπιν σχετικού νομοσχεδίου που συνέταξε το ΥΠΕΝ, η Ελλάδα εναρμονιζόμενη με την οδηγία αυτή, δημιούργησε το νομικό πλαίσιο με βάση το οποίο από 01-01-2018 παύει η δωρεάν διάθεση λεπτών πλαστικών σακουλών από τα ταμεία των σούπερ μάρκετ και των εμπορικών καταστημάτων και θεσπίζεται ανταποδοτικό περιβαλλοντικό τέλος για κάθε αγορά πλαστικής σακούλας από τους καταναλωτές.

Ας δημιουργήσουμε τη συνήθεια χρήσης οικολογικών τσαντών στην καθημερινότητά μας, έχοντας μια τσάντα στο αμάξι, στο ποδήλατο, στο σακίδιο. Κάνοντας χρήση τέτοιων οικολογικών τσαντών, μπορούμε να γλυτώσουμε ένα σωρό πλαστικές σακούλες την εβδομάδα. Ας σκεφτούμε πρίν πάρουμε ακόμα μια πλαστική σακούλα απ το σούπερ μάρκετ, το μανάβη, το φούρνο, το περίπτερο, το φαγητό κα
Μπορούμε να εκμηδενίσουμε την ανάγκη πλαστικής σακούλας και όταν βγαίνουμε για ψώνια να έχουμε πάντα μία μαζί μας.
Η πρόταση που σας κάνουμε είναι διχτάκι για ψώνια, όπως αυτό που χρησιμοποιούσαν οι παλαιότεροι.

Τσάντα Δίχτυ
10,00 € (περιλαμβάνει ΦΠΑ & Φόρους)
Οργανικό βαμβάκι μη-χλωριωμένο και πιστοποιημένο με GOT. Ελαφριά & ευέλικτη: Χωράει εύκολα παντού και πάντα μαζί σας. Ανθεκτική: ακόμα και στα μεγάλου βάρους αντικείμενα/ψώνια. Αντικαθιστά τέλεια τις πλαστικές μιας χρήσης. Πλένεται στο χέρι.

Παραγγελία ΕΔΩ 

Super User
Written by 
Thursday, 18 January 2018 00:00
Read 2041 times
Last modified on Thursday, 18 January 2018 13:51
Rating
(0 votes)