Το Κορθιανό Καρναβάλι αντηχεί ακόμη στα αυτιά μας

Optimized DSC 0270 min    Κορθιανό Καρναβάλι 2016    DSC 0011 min

Optimized DSC 0359 min

 

Με πολλές προετοιμασίες, χαρές και ατελείωτη διασκέδαση ολοκληρώθηκε με επιτυχία το καρναβάλι στο Κόρθι της Άνδρου.

Πολύς κόσμος, καρναβαλιστές, γκρούπ, μουσική, χαρτοπόλεμος, μικροί και μεγάλοι να ξαναγίνονται παιδιά, ήταν πραγματικά αυτό που δίνει σε όλους όσους δουλεύουν σκληρά και αφιλοκερδώς για αυτές τις εκδηλώσεις, την ηθική πληρωμή.
Αξίζουν συγχαρητήρια όλοι όσοι προσφέρθηκαν να υλοποιήσουν ακόμη μια φορά το "πρότζεκτ" Κορθιανό Καρναβάλι.

Εμείς καταφέραμε (με λίγο αντίξοες συνθήκες) να δώσουμε το παρόν με το τμήμα της Ζούμπα που πραγματοποιείται κάθε Τρίτη στο χώρο μας στον Όρμο Κορθίου. Τα κορίτσια του εφηβικού μας τμήματος χόρεψαν εξαιρετικά παρά το μικρό χρονικό διάστημα που παρακολουθούν το μάθημα! Το μάθημα γίνεται απο τους δασκάλους μας, Χριστόφορο Κουτίνα (που δεν κατάφερε να λάβει μέρος) και Ηλία Αντωνόπουλο που πραγματικά έδωσε τον καλύτερο εαυτό του. Μαζί μας παρέλασαν και μαθήτριες του δασκάλου μας Χριστόφορου, που τίμησαν το καρναβάλι μας ερχόμενες απο την Αθήνα για να περπατήσουν στο νησί μας αλλά και να παρακολουθήσουν το σεμινάριο Kizomba. Σας ευχαριστούμε όλους πολύ και ευχόμαστε το 2017 να οργανωθούμε περισσότερο μετά τη φετινή μας εμπειρία!

Τη παράσταση έκλεψαν τα Αφροβραζιλιάνικα κρουστά του Bloco Swingueira... Έφτασαν κοντά μας με τη διαμεσολάβησή μας και με την ανεκτίμητη βοήθεια της Fast Ferries και "ξύπνησαν" την Άνδρο!
Τι να πούμε για αυτούς τους ανθρώπους! Φιλοξενήθηκαν σε σπίτια ιδιωτών αλλά και στο φιλόξενο Villa Korthi και έπαιξαν με τη καρδιά τους, κυριολεκτικά μέχρι τελικής πτώσεως! Έπαιξαν συνοδεύοντας τη παρέλαση του καρναβαλιού με κατάληξη στη πλατεία του Όρμου Κορθίου και επιστροφή για ένα διάλλειμα στην έδρα της Άνδρος ΚοινΣΕπ και μετά βγήκαν πάλι περνώντας μέσα απο μαγαζιά και χορεύοντας στη παραλιακή οδό, ακούραστοι μέχρι που οι ψιχάλες που συνόδευαν ρυθμικά τα χτυπήματά τους κατέληξαν σε έντονη βροχή! Τρέχοντας και καταβρεγμένοι επιστέψανε να ασφαλίσουν τα κρουστά, χωρίς να διαμαρτυρηθούν στιγμή! (δείτε σχετικό video εδώ)
Τους περιμένουμε ξανά στην Άνδρο αφού όπως είπαν θα επιστρέψουν σύντομα!

Μπράβο σε όλους λοιπόν! Και του χρόνου!

               DSC 0223 min     Optimized DSC 0271 minOptimized DSC 0577 min