2ο Σεμινάριο Συλλογής και Ταυτοποίησης Άγριων Μανιταριών στην Άνδρο

2ο Σεμινάριο Συλλογής και Ταυτοποίησης Άγριων Μανιταριών στην Άνδρο !!
 
μανιτάρια2015 smaller
 
Η Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση Άνδρου (Άνδρος Κοινσεπ) σας προσκαλεί στο 2ο Σεμινάριο Συλλογής και Ταυτοποίησης Άγριων Μανιταριών που θα πραγματοποιηθεί από την Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2015 έως και την Κυριακή 6 Δεκεμβρίου για να συλλέξουμε, να ταυτοποιήσουμε αλλά και να γευτούμε άγρια μανιτάρια. 


Σκοπός του σεμιναρίου είναι η μετάδοση της γνώσης για την ασφαλή ταυτοποίηση των άγριων μανιταριών μέσω διαλέξεων αλλά και πρακτικής εξάσκησης στο νησί της Άνδρου.
Το σεμινάριο απευθύνεται τόσο σε αρχάριους όσο και σε άτομα που συλλέγουν μανιτάρια και επιθυμούν να διευρύνουν τις γνώσεις τους γύρω από αυτά. 

Οι εισηγητές του σεμιναρίου θα είναι οι:
-Ηλίας Πολέμης (Γεωπόνος – Μυκητολόγος Διδάκτορας - Επιστημονικός Συνεργάτης Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών)
-Γιώργος Κουτρώτσιος (Γεωπόνος – Μυκητολόγος Υπ. Διδάκτορας Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών)
Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου θα πραγματοποιηθούν παρουσιάσεις στις παρακάτω θεματικές ενότητες:- Εισαγωγή στη μυκητολογία (φυσιολογία, οικολογία, βιοποικιλότητα και χρήσεις των μυκήτων
- Αρχές συλλογής μανιταριών
- Παρουσίαση των βασικών γενών μανιταριών
- Διατροφική αξία μανιταριών
- Φαρμακευτικές ιδιότητες των μανιταριών* Οι παρουσιάσεις θα παρέχονται σε ηλεκτρονική μορφή στους συμμετέχοντεςΟι συμμετέχοντες θα συγκεντρωθούμε την Παρασκευή το απόγευμα στις 20:30-21:30 στην έδρα της Άνδρος Κοινσεπ, στον πεζόδρομο του Όρμο Κορθίου για να γνωριστούμε και να κάνουμε την εισαγωγή στο σεμινάριο και όσοι δεν μπορούνε το Σάββατο το πρωί. 
Το Σάββατο και την Κυριακή θα περάσουμε το μεγαλύτερο διάστημα της ημέρας στην ύπαιθρο σε επιλεγμένα σημεία για συλλογή και αναγνώριση μανιταριών, ενώ η αναχώρηση προγραμματίζεται για την Κυριακή το μεσημέρι γύρω στις 14.00 για όσους θα πρέπει να επιστρέψουν με το πλοίο στην Αθήνα.Κόστος Σεμιναρίου: 
-20€ +ΦΠΑ η ημέρα
-30€ +ΦΠΑ για όλο το σεμινάριοΣεμινάριο + Ακτοπλοϊκά εισητήρια - 67€ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ)Πακέτο Σεμιναρίου - κόστος 150€ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ)
- συμμετοχή στο σεμινάριο 
- ακτοπλοϊκά εισιτήρια
- διαμονή σε κατάλυμα που θα λειτουργήσει σαν καταφύγιο. (φέρνετε δικά σας σεντόνια ή υπνόσακο - θα υπάρχουν μαξιλάρια και κουβέρτες)
- μετακινήσεις εντός νησιού που θα χρειαστούν στο πλαίσιο του σεμιναρίουΦοιτητές και άνεργοι θα έχουν έκπτωση. Καλέστε για λεπτομέρειες.Για την κράτηση θέσεων είναι απαραίτητη η προκαταβολή 50% του τελικού ποσού, στο λογαριασμό Εθνικής Τραπέζης της Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης Άνδρου 
GR62 0110 3130 0000 3134 7500 048.***Υπενθυμίζουμε ότι για δηλώσεις συμμετοχής στο σεμινάριο θα πρέπει να κάνετε εγκαίρως τη κράτησή σας, για τη δική σας καλύτερη εξυπηρέτηση.***
Να επισημάνουμε επίσης ότι για να είναι έγκυρη η κράτηση πρέπει να γίνει τηλεφωνικά και επώνυμα.
Λόγω της μεγάλης ζήτησης θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής επικοινωνήστε με το τηλέφωνο 6936120078.
Συντονιστείτε επίσης με τον AsterasRadio92 (www.asterasradio.com) για να κερδίσετε μια δωρεάν συμμετοχή στο σεμινάριο!Σας Ευχαριστούμε.