Η ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΣΤΟ ΕΠΑΝΩ ΚΑΣΤΡΟ ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗΣ

 smallIMG 3250       smallIMG 3320  

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε, για δεύτερη συνεχή χρονιά, η ανοικτή αρχαιολογική ξενάγηση στο Επάνω Κάστρο της Φανερωμένης. Παρά τις ελαφρά αντίξοες καιρικές συνθήκες, αρκετός κόσμος όλων των ηλικιών ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα της Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης Άνδρου και προσήλθε στην ξενάγηση.
      Ο Δρ. βυζαντινής αρχαιολογίας κ. Γιώργος Τσιμπούκης, μέλος της επιστημονικής ομάδας των ανασκαφών, παρουσίασε συνοπτικά το ιστορικό των ανασκαφών, στις οποίες επικεφαλής είναι η Ανδριώτισσα κ. Ελένη Δεληγιάννη-Δωρή, τ. επίκουρη καθηγήτρια βυζαντινής αρχαιολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, αναφέρθηκε στη σημασία του Κάστρου και στη συνέχεια μας ξενάγησε στον αρχαιολογικό χώρο, στον οποίο πρόσφατα τοποθετήθηκαν τέσσερις επεξηγηματικές πινακίδες. Οι πινακίδες, που περιέχουν κείμενα στα ελληνικά και στα αγγλικά, έχουν τοποθετηθεί κατά μήκος της διαδρομής των επισκεπτών και εστιάζουν σε σημαντικά σημεία του Κάστρου, παραθέτοντας προς διευκόλυνση του επισκέπτη φωτογραφικό υλικό και σχέδια.
       Μετά το πέρας της ξενάγησης, στην οποία παρόντες ήταν, μεταξύ άλλων, η Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Τουρισμού και Ανάπτυξης κ. Ελένη Πολίτου και ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Ιωάννης Καπάκης, προσφέρθηκαν γλυκίσματα από μέλη της ΚοινΣΕπ Άνδρου.

Η ΚοινΣΕπ Άνδρου ευχαριστεί θερμά τους συμμετέχοντες, το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο Κοχύλου, που και εφέτος στήριξε τη συγκεκριμένη δράση, καθώς και τον Δρ. Γιώργο Τσιμπούκη, που ευγενικά ανταποκρίθηκε στο κάλεσμά μας.

smallIMG 3327   smallIMG 3354

smallIMG 3271            smallIMG 3315

 

 

 

Tuesday, 15 September 2015 00:00
Rating
(0 votes)