Προβολή της ταινίας «Απαγορευμένη εκπαίδευση»

.jpg
Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση Άνδρου σας προσκαλεί τηνΚυριακή 29 Μαρτίουστις 6:30 μ.μ. στην προβολή της ταινίας«Απαγορευμένη εκπαίδευση».
Η ταινία «Απαγορευμένη εκπαίδευση» (La Educacion Prohibida) είναι ένα ανεξάρτητο ντοκιμαντέρ για την εκπαίδευση που κυκλοφόρησε το 2012. Περιγράφει ποικίλες εναλλακτικές πρακτικές εκπαίδευσης και αντισυμβατικά σχολεία στη Λατινική Αμερική και την Ισπανία, και περιλαμβάνει εκπαιδευτικές προσεγγίσεις όπως η λαϊκή επιμόρφωση, το σύστημα Μοντεσσόρι, η προοδευτική εκπαίδευση, η εκπαίδευση Βάλντορφ, η κατ οίκον διδασκαλία.
Το ντοκιμαντέρ χωρίζεται σε 10 θεματικά επεισόδια, το καθένα από τα οποία παρουσιάζει μια διαφορετική πτυχή της εκπαίδευσης στο πλαίσιο του σχολείου και έξω από αυτό. Τα θέματα περιλαμβάνουν την ιστορία του σχολικού συστήματος, την εξουσία και δύναμη στα σχολεία, την αξιολόγηση και το διαχωρισμό των μαθητών, την κοινωνική λειτουργία των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, καθώς και το ρόλο των εκπαιδευτικών και των οικογενειών.
Η ταινία περιέχει σχεδόν 30 λεπτά κινουμένων σχεδίων και μια φανταστική δραματοποιημένη ιστορία που συνδέει τα επεισόδια.
Είναι η πρώτη Ισπανική ταινία που χρηματοδοτήθηκε μέσω της μεθόδου πληθοχρηματοδότησης (crowdfunding) και προβλήθηκε ταυτόχρονα σε 130 πόλεις, σε 13 χώρες, με συνολικό αριθμό 18.000 θεατών μέσα σε μια μέρα.
Την ταινία θα προλογίσει η Αριάνα Μασσέλου. Η είσοδος είναι δωρεάν. Λόγω του περιορισμένου αριθμού θέσεων, παρακαλούμε να δηλώσετε έγκαιρα τη συμμετοχή σας στο τηλέφωνο: 6936120078 .
 
Monday, 23 March 2015 00:00
Rating
(0 votes)