Σεμινάριο γιόγκα στο Κόρθι

yoga_1.jpg

 

Η Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση Άνδρου διοργανώνει τo Σάββατο 14 Μαρτίου από τις 10 έως τις 11:30 π.μ. και από τις 11:30 π.μ. έως τη 1 μ.μ. στην έδρα της στοΚόρθι σεμινάριο yoga με την Σοφία Σκούρτη.
 
Η Σοφία Σκούρτη ασχολείται με τη γιόγκα ήταν το 2003. Μέτα τα πρώτα 6 χρόνια συστηματικής πρακτικής ολοκλήρωσε ένα πρόγραμμα εκπαίδευσης δασκάλων 200 ωρών με τη σχολή DownwardDog του Τορόντο (αναγνωρισμένο από το διεθνή οργανισμό YogaAlliance) και ξεκίνησε να διδάσκει το 2009. Έχει εκπαιδευτεί στην ανατομία, φιλοσοφία της γιόγκα, μεθόδους διδασκαλίας, pranayama και σανσκριτικά. Στη συνέχεια ολοκλήρωσε εντατικό πρόγραμμα εκπαίδευσης δασκάλων πάνω στις βάσεις και τις μεθόδους διδασκαλίας της AshtangaYoga με τον DavidSwenson στο TriyogaCenter στο Λονδίνο. Τα τελευταία 5 χρόνια εκπαιδεύεται στην πρακτική και τη θεωρία με τον JeanClaudeGarnier (AshtangaYogaInstituteofBrussels) σε ετήσια σεμινάρια 60 ωρών, ενώ κάθε χρόνο ταξιδεύει σε διάφορα μέρη του κόσμου για να παρακολουθήσει σεμινάρια. Τα τελευταία 3 χρόνια διοργανώνει επίσης σεμινάρια και προγράμματα διακοπών με γιόγκα στην Άνδρο.
 
Η Ashtanga Vinyasa Yoga είναι ένα σύστημα γιόγκα που συνδυάζει ασκήσεις τις κλασικής γιόγκα με τον έλεγχο της αναπνοής και με μια σειρά δυναμικών κινήσεων που δένουν την μία πόζα με την άλλη. Βασίζεται σε μια συγκεκριμένη σειρά στάσεων που είναι δεμένες μεταξύ τους με ροή και ρυθμό. Κάθε κίνηση είναι συνδεδεμένη με την αναπνοή. Η σειρά είναι σχεδιασμένη ώστε να αναπτύσσει τη δύναμη και την αντοχή καθώς και να βελτιώνει την ευλυγισία του σώματος. Η έντονη φυσική δραστηριότητα και ο δυναμικός ρυθμός της πρακτικής προκαλεί εσωτερική θερμότητα και έντονη εφίδρωση, μέσω της οποίας επιτυγχάνεται ο καθαρισμός του σώματος και η αποβολή τοξίνων.
Το σύστημα αποτελείται από 6 σειρές περίπου 40 στάσεων η κάθε μία: την πρώτη σειρά, τη δεύτερη και την τρίτη ή προχωρημένη σειρά ή οποία χωρίζεται σε 4 επίπεδα ABC και D.
• Η πρώτη σειρά ονομάζεται και Yogachikitsa (θεραπευτική γιόγκα). Δουλεύει πάνω στην ευθυγράμμιση των μυών και αρθρώσεων και καθαρίζει σε πρώτο επίπεδο το σώμα (από τοξίνες και περιττό λίπος).
• Η δεύτερη σειρά ονομάζεται και Nadisodhana (καθαρισμός των πιο λεπτών ενεργειακών καναλιών). Δουλεύει την εναρμόνιση σώματος και μυαλού και την τόνωση του νευρικού συστήματος.
• Οι τέσσερεις σειρές του προχωρημένου επιπέδου αναπτύσσουν τη δύναμη και αυξάνουν τη ζωτική ενέργεια (prãna).
 
Δεδομένου ότι ο αριθμός συμμετεχόντων ανά σεμινάριο δεν μπορεί να υπερβεί τους 10, παρακαλείσθε να δηλώσετε έγκαιρα τη συμμετοχή σας τη συμμετοχή σας στο τηλέφωνο: 6943239473.